6. rujna 2015.

Ruta po Palači

Postoji stara priča iz Kino Kluba Split, a prepričao Ivica Bošnjak (Petrovaradin, 15. lipnja 1950. – Split, 29. ožujka 2015.) u svom intervjuu Slobodnoj Dalmaciji 23.12.2011.:

"Ne znam kome je to od članova prvome palo na pamet, ali svaki novi član je morao preći test: kako od Peristila (stari kino klub i kino "Stari Grad" nalazili su se u Severovoj ulici u Getu) može za najviše 30 minuta doći do Pjace, a da mu ne bude ni jedan Volat iznad glave. Ako to ne uspije morao nas je častiti sa krafnama u "Bobisa".

Danas to malo preinačeno u rutu od PERISTILA do RIVE, ali poanta je na VOLTU iznad glave. Evo rješenja:

trasa 1 (crvena): PERISTIL àlivo u Krešimirovu àlivo u prolaz između BONAČIĆA (sada Diesel) i BATE (Borova) àprolazon kroz piceriju pa livo uza par skala i desno dođemo isprid ulaza u KRSTIONICU, oli Jupiterov hram àspustimo se niz skale Kraj sv Ivana à desno kroz "Pusti me proč“ àdalje Grabovčeva širina, Buvinina, Mihovilova širina, Trg braće Radić i eto nas na RIVI
 
trasa 2 (plava): PERISTIL àdesno Poljana krajice Jelene à Bulićeva à Bukićeva desno (pravo je volat) à livo priko-povrj Podrumi u Severovu à desno Iza Vestibula à livo Alješijeva à desno Medulićeva niza nove drvene skale à livo Ilirske akademije i na Grabovčevu širinu nemoš falit, a odatle trasa ista trasi 1.


 

 
 
Pronašao: Mladen Jelić

Nema komentara: